Terug naar overzicht

11.09.2017

Frambozen voor de veeleisende huid

FRAMBOZEN VOOR DE VEELEISENDE HUID

Frambozenpitolie staat al langer bekend om haar uitmuntende eigenschappen. Dankzij haar samenstelling – de perfecte balans tussen vitamines A en E en essentiële vetzuren Omega-3, -6 en -9 – is zij van alle natuurlijke plantaardige oliën de beste oplossing voor de voeding en verzorging van de veeleisende huid.

In tegenstelling tot de populaire arganolie, die twintig procent essentiële vetzuren bevat, zit er in frambozenpitolie tachtig procent aan Omega-3 en -6, de componenten bij uitstek voor het herstel en de heropleving van de huid.

Veel (natuurlijke) waar voor je geld

Door een uitgekiend productieproces is Body&Bess het eerste cosmeticamerk ter wereld dat er na jaren van onderzoek in geslaagd is frambozenpitolie zodanig te stabiliseren dat deze verwerkt kan worden in verzorgingsproducten.

Eén liter van de heilzame olie vereist maar liefst 333 kilogram oftewel één derde van een vrachtwagen aan frambozenresten. Body&Bess transformeerde hiermee een restproduct tot een volwaardige grondstof die boordevol antioxidanten en andere voedende ingrediënten zit en slaagde erin een assortiment huidverzorgingsproducten te ontwikkelen tegen een voor de klant aanvaardbare prijs.”

Alle Body&Bess verzorgingsproducten zijn dankzij een concentratie aan frambozenpitolie van meer dan tien procent tot dertig keer geconcentreerder dan concurrerende verzorgingsproducten.

“De meeste producten op basis van natuurlijke oliën hebben een minder goede werking dan die van Body&Bess omdat de natuurlijke oliën slechts in heel kleine concentraties aan de huidverzorgingsproducten worden toegevoegd”, zo vertelt zaakvoerster Charlotte Deschepper. “Enerzijds heeft dat te maken met de prijs van de ingrediënten, maar anderzijds ook met de houdbaarheid. Hoe meer natuurlijke oliën, hoe sneller het product oxideert.”

Ecologisch, Natuurlijk en 100% Belgisch

Momenteel pakt Body&Bess uit met twee verzorgingsgamma’s. Het professionele gamma omvat zeventien producten. Daarnaast is er ook een lijn van dertien verzorgingsproducten voor verkoop aan de consument. Dit betekent dat jij als schoonheidsspecialiste een complete Body&Bess gelaatsbehandeling kan aanbieden en daarnaast ook de producten voor thuisgebruik kan verkopen. Het gamma van Body&Bess focust specifiek op de droge, gevoelige en prikkelbare huid. Een droge huid zal dankzij de behandeling heropleven en evolueren naar een normale huidstructuur terwijl ook de weerstand van de huid sterk zal verbeteren. De aanwezige actieve bestanddelen herstellen, voeden en hydrateren immers de huid, verminderen roodheden en schilfers en vervagen zelfs pigmentvlekken. Tevens hebben de producten een positief effect op geïrriteerde huiden zoals psoriasis, eczeem en dermatitis maar ook op muggenbeten. De natuurlijke verzorgingsproducten stimuleren de celgroei, zijn effectief qua antirimpelwerking en zijn bovendien volledig vrij van parabenen. De producten van Body&Bess worden allemaal ontwikkeld en geproduceerd in België. Het familiebedrijf staat garant voor een persoonlijke service waar jij als klant centraal staat. Geen minimale afnameverplichtingen en verzendkosten maar wel een snelle levering en optimale ondersteuning.

Body & Bess Divisie