Back to overview

Diferencia Phytopower Cosmetics

Street + nr.Pastorijstraat, 5
City6361AE Nuth
CountryNederland
Telephone+31 (0) 45 577 8122
E-mailinfo@diferencia.nl
Websitewww.diferencia-cosmetics.nl
Online store
SectorenBeauty, Facial and beauty products, Tanning

"De natuur heeft alles te bieden heeft, wat wij als mens nodig hebben voor een goede en gezonde huidverzorging".

Vanuit deze filosofie zijn de 100% natuurlijke en gecertificeerde huidverzorgende producten van Diferencia phytopower cosmetics ontwikkeld.

Ontwikkeld vanuit praktijkervaring met een holistische benadering, in combinatie met de wetenschappelijke kennis van een drietal Europese fabrikanten, die hun sporen al decennia lang verdiend hebben in het produceren van natuurlijke huidverzorgende cosmetica.

 

Het doel van onze producten is om de biologische balans van de huid te herstellen:

Met de productie van talg door onze talgkliertjes krijgt de huid een beschermende werking tegen uitdroging en negatieve invloeden van buitenaf. Door de zuurgraad van talg worden infecties (bacteriën en schimmels) geweerd. Talg bestaat voornamelijk uit essentiële vetzuren en esters.

De huid is een geniaal orgaan dat in principe zonder enige hulpmiddelen zichzelf uitstekend in stand kan houden. Het biologisch evenwicht wordt automatisch voor ons geregeld.
 
Maar sommige in talg aanwezige vetstoffen (essentiële vetzuren) kan het lichaam niet zelf aanmaken. Bijvoorbeeld Vitamine F (halfvitamine) oftewel beter bekend als de Omega 3+6 vetzuren zijn onontbeerlijk voor de goede samenstelling van talg. Zij zouden rechtstreeks uit onze voeding gehaald moeten worden. Maar onze hedendaagse voeding schiet helaas tekort en bevat daardoor onvoldoende vitamine F. Hierdoor is de kwaliteit van onze talgproductie niet optimaal en wordt de biologische balans in onze huid verstoord, met huidproblemen van diverse aard tot gevolg.
 
De basis van onze huidverzorgingsproducten wordt gevormd door vitamine F (essentiële vetzuren gewonnen uit natuurlijke plantaardige oliën). Tekorten aan vetzuren worden van buitenaf aangevuld, waardoor de biologische balans wordt hersteld. Deze basis zorgt ervoor dat onze producten garant staan voor een goede verzorging van ieders huid en een gezonde huidconditie.

Bepaalde plantaardige natuurlijke oliën zoals Teunisbloemolie, kokosolie, Jojobaolie, Duindoornolie, Macadamiaolie en Sheabutter, etc. bevatten hoge concentraties van deze essentiële vetzuren. Een bijkomend voordeel van deze oliën is dat ze rijk zijn aan vitamines.

 

Kenmerkend voor de producten van Diferencia phytopower cosmetics is:

- Alleen natuurlijke ingrediënten met een hoge verdraagzaamheid worden verwerkt.
- Grondstoffen worden volgens hoge ethische en kwalitatieve criteria uitgekozen.
- Dierproefvrije ontwikkeling.
- Uitsluitend natuurlijke etherische oliën worden verwerkt.
- Het ICADA-keurmerk, dit is een zuiverheidskeurmerk waarmee wordt gegarandeerd dat het product uitsluitend bestaat uit natuurlijke ingrediënten.
 
De producten van Diferencia phytopower cosmetics zijn vrij van:

- Minerale oliën en vetten (paraffine, paraffine liquidum, petrolatum).
- Synthetische emulgatoren; PEG’s (polyethyleen glycol, PEG2, PEG40, etc.).
- Synthetische vetoplossers en reinigingsmiddelen (sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, sodium acetyl sulfate etc.).
- Synthetische conserveringsmiddelen ( parabenen; butylparabenen, methylparabenen, propylparabenen).
- Synthetische geur- en kleurstoffen.

Voor meer informatie: www.diferencia-cosmetics.nl